Bouwkundige keuring Zaanstad

Bouwkundige keuring Zaanstad

Bouwkundige keuring Zaanstad voor aankoopkeuring, verkoopkeuring, meeloopkeuring, bouwbegeleiding, bouwkundig advies en NHG.

Bouwkundige keuring Zaanstad

Of u nu een woning koopt of verkoopt, een belangrijk onderdeel van het proces is het inspecteren van de woning.
Een inspectie voor een koper is anders dan een inspectie voor een verkoper.

Hoe dan ook, het belang van een bouwkundige keuring is om de conditie van een woning te inspecteren op tekenen van schade of zwakte. Op deze wijze kunnen potentiële problemen geïdentificeerd en gerepareerd worden of in de onderhandeling meegenomen worden voordat de woning een andere eigenaar krijgt.

Wat is het verschil van een inspectie voor een koper en verkoper?

De bouwkundige keuring voor een koper is een meer regulier type van inspectie en is bedoeld om de koper te helpen een beslissing te nemen of een huis uw geld waard is. In de meeste transacties, is een inspectie een standaard onderdeel van het proces. Indien een verkoper er onwillig tegenover staat dat u een inspectie laat uitvoeren, dan moeten bij u al de belletjes gaan rinkelen.

Gedurende een bouwkundige keuring voor een koper, zal de inspecteur een grondige inspectie uitvoeren van het object. Hij zal naar onderdelen kijken zoals het dak, de kelder (indien aanwezig), de fundering en riolering. Hij checkt ook installaties van elektriciteit, water, gas en, indien aanwezig, van de air-conditioning.

Wanneer de inspectie gedaan is, schrijft de inspecteur een gedetailleerd rapport over de conditie van de woning en eventuele gebreken of schade. U kunt dit rapport gebruiken om te onderhandelen met de verkoper. Het rapport geeft u ook informatie over toekomstig onderhoud dat aan de woning gepleegd dient te worden.

Bouwkundige keuring Zaanstad

Een bouwkundige keuring voor een verkoper is ongeveer hetzelfde, maar het doel is verschillend. In plaats van te weten of het kopen van een woning uw geld waard is, is deze inspectie bedoeld om het verkopen van uw woning te bespoedigen. Een inspectie kan problemen identificeren die u moet herstellen voordat u uw woning op de markt brengt.

Hoe beter de conditie van uw woning is, hoe makkelijker het is om op korte termijn een koper te vinden.
Op deze wijze, wanneer een potentiële koper uw huis inspecteert, zal deze ontdekken dat er geen serieuze problemen met de woning zijn.

Bouwkundige keuring Zaanstad is er voor u.